Het comfort

Het is juni en de natuur staat vol in bloei. Midzomer is in aantocht. Op 21 juni is de zon op z’n hoogtepunt en daarna worden de dagen weer langzaamaan korter. De koolmeesjes en andere jonge vogels hebben hun nest­kastje verlaten en doen pogingen om de wereld in te vliegen, terwijl we kunnen zien hoe hun ouders nog in de buurt zijn om hen te voeren en hen nog tot steun zijn. Ben jij ook zover dat jij voluit de wereld durft instappen en het comfort durft te verlaten? Durf jij je innerlijke deuren wijd open te zetten, zodat je vrijuit kan leven en echt gaat kiezen om jezelf, je omgeving en hiermee de wereld een stukje beter te maken.? Dat klinkt wellicht allemaal wat vaag en zweverig doch de noodzaak voor transformatie en dat het anders moet ervaren we allemaal wel, al is het in onze portemonnee dan wel alles waar we in de huidige tijdgeest mee worden geconfronteerd. 
>> Lees meer

Online Themabijeenkomst Positieve Gezondheid binnen de WMO

Ben jij ook op zoek naar praktische handvaten om Positieve Gezondheid vanuit visie en beleid om te zetten naar concrete acties? Tijdens deze bijeenkomst delen we ervaringen en successen over, hoe er op dit moment vorm aan wordt gegeven. 
>> Lees meer 

Keipositief nog steeds On Tour door Limburg

Mooie, zelfgemaakte tekeningen op stenen met de tekst #Keipositief. Keipositief is een manier om Positieve Gezondheid meer bekendheid te geven onder alle (Lim)burgers. Op een creatieve manier maak je kennis met Positieve Gezondheid. De ‘grote broer’ van #Keipositief is Keipositief XXL. Deze is op reis door Limburg. Hij komt bij de gemeenten en initiatieven die Positieve Gezondheid al omarmt hebben. 
Wil jij ook een steentje (keike) bijdragen? Weet jij een Keipositieve activiteit te bedenken in Limburg? Neem dan gerust contact met ons op. Dan komt #Keipositief graag naar je toe.
Zo help jij mee om alle (Lim)burgers te laten ervaren wat #PositieveGezondheid voor hen kan betekenen.
>> Meer informatie

 

De ingrediënten van de toverdrank, je kunt ze vinden in Afferden

De overdracht van Keipositief XXL naar Afferden. Het verhaal van Hans Peter Jung, maar ook de van de betrokkenheid van de dorpsbewoners! Hans benoemde het tijdens de feestelijke opening en het open huis van het Offers Gezondheidscentrum Hooge Heide. ‘Het gaat over een klein dorpje met een toverdrank. De ingrediënten van het toverdrankje mag iedereen weten: veerkracht zelfredzaamheid eigen regie en er samen voor gaan’. Kennen jullie die ook al? Die dimensies (ingrediënten) van Positieve Gezondheid. Die we overal zien terugkomen en die we met behulp van KeiPositief een tour door Limburg laten maken.
>> Meer informatie

Emmy Bakker, trainer Positieve Gezondheid

Emmy heeft als kind zwaar astma gehad en weet dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Wanneer je dat op jonge leeftijd ervaart, speelt dat een rol in je verdere ontwikkeling. Je krijgt een andere kijk op dingen. Vanuit je eigen kracht kijk je naar wat je wel en niet kan. Dat draagt Emmy over als vrijwillige trainer Positieve Gezondheid bij Burgerkracht Limburg. 
>> Lees meer

Inschrijving ‘Vitaalste werkgevers van Limburg' is gestart

De award, een initiatief van Netwerk Vitaal Limburg (NVL) en Ondernemen in Limburg wordt 28 september 2023 tijdens het vitaliteitsevent opnieuw uitgereikt aan de werkgever die investeren in het welbevinden van hun medewerkers om hen een extra podium en waardering te geven, het meest inbedt in zijn HR-beleid.
>> Lees meer

DOEboek Positieve Gezondheid

Vanuit het hele land zijn er initiatieven gericht op Positieve Gezondheid. Vanuit het ROC van Twente zijn ze actief om het gedachtegoed te verspreiden onder de jongeren doormiddel van het DOEboek Positieve Gezondheid. Afgelopen februari is het DOEboek Positieve Gezondheid verspreid onder 2000 studenten. Samen met iPH is het DOEboek ontwikkeld, op een leuke en speelse manier maken jongeren kennis Positieve Gezondheid.
>> Lees meer

Resultaten Leernetwerk survey - “Meten van brede benadering van gezondheid”

In de periode 22 november 2022 en 30 januari 2023 hebben 62 personen deelgenomen aan de digitale survey over de voorkeuren betreffende een leernetwerk “Meten van brede benadering van gezondheid”. Daaruit blijkt dat concrete resultaten, het delen van de mogelijkheden en betere domeinoverstijgende samenwerking dé redenen zijn waarom een leernetwerk meerwaarde heeft. 
>> Lees meer

Inspiratiesessie Positieve Gezondheid bij Heem wonen

Positieve Gezondheid is een ontzettend belangrijk thema voor de wijken in Kerkrade en Landgraaf en een thema dat steeds meer gaat leven. Door het verhaal te delen en mensen bewust te maken van de betekenis van Positieve Gezondheid wordt het bereik steeds groter en kunnen we ook echt het verschil gaan maken. Op 25 mei waren Loek Vaessen en Robert Bergs daarom te gast bij HEEMwonen. Tijdens een van de lunchbijeenkomsten die HEEMwonen maandelijks organiseert stond het thema Positieve Gezondheid centraal.Het was een waardevolle lunchbijeenkomst met een thema dat mooi aansloot bij de koers van HEEMwonen en het doel om te werken aan sterke buurten!
>> Lees meer

Je hebt je aangemeld voor deze nieuwsbrief op de website.
Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief.